04
feb.

Autorizatie ISU – Cum ti-o poate anula vecinul fara sa vrea

Cum se obtine pe socurt o autorizatie ISU

Obtinerea autorizatiei ISU se face in urma intomirii unei documentatii care prezinta modurile in care cladirea respecta cerintele legislative in vigoare urmata de verificarea de catre organele ISU a corelarii documentatiei depuse la realitatea din teren.

Cum se poate pierde valabilitatea autorizatiei ISU

Autorizatia ISU nu este valabila decat insotita de intrega documentatie care a stat la baza obtinerii ei si numai atata timp cat aceasta documentatie reflecta realitatea. Acest fapt este valabil atat pentru autorizatia ISU, avizul ISU cat si pentru negatia ISU si este stipulat pe toate aceste documente.

Daca situatia din teren se modifica in orice fel, atunci autorizatia ISU isi pierde valabilitatea.

Cum imi poate anula vecinul autorizatia ISU

Una din piesele desenate care fac parte din aceasta documentatie este planul de situatie care arata relatia dintre cladire, teren, strazile adiancete, inclusiv informatii despre existenta, tipul si pozitia cladirilor vecine.

De aici se pot deduce usor felurile prin care situatia din teren se poate modifica astfel incat acest plan sa nu mai reflecte realitatea. In continuare gasiti mai uzuale doua situatii, in ordinea posibilitatii aparitiei:

  • Poate fi amenajata o magazie mica in apropiere
  • Poate aparea o constructie noua in imediata vecinatate

Alte doua moduri uzuale de pierdere a valabilitatii autorizatiei ISU

  • Recompartimentari interioare ale cladirii deja autorizate
  • Schimbarea destinatiei cladirii deja autorizate

Cum prevenim noi aceste situatii

Firma noastra previne aceste situatii prin instruirea clientilor asupra lucrurilor pe care trebuie sa le monitorieze constant cat si asupra actiunilor pe care trebuie sa le intreprinda in aceste cazuri.


Găsiți mai multe detalii online arc60.ro/autorizatie-isu și ne puteți contacta pe adresa de mail office@arc60.ro.